Sunday, January 13, 2013

ABIKS PERENAISEL


Söömine on pahe, einestamine auasi!
samurai Watsaimatsu


KOOGELMOOGEL
          Koogelmoogel on ilmselt üks vanemaid eesti roogasid. Selle tekke ja valmistamismeetodite kohta on aga andmeid napilt, needki peamiselt suulised. Kokandusajaloolased on üldiselt arvamusel, et varasel muinasajal kasvatati Eesti alal juba laialdaselt moogelit, koogeli tõid aga kaasa meie esivanemad Alamsaksamaalt ja hiljemalt Jüriööks kujunes välja tänapäevani kasutusel olev koogelmoogeli põhiversioon.
Valmistamine
          Koogelmoogeli valmistamiseks tuleb võtta täpselt võrdses koguses koogelit ja moogelit ning need korralikult ära segada.
          Soovitav tarbida pärast lehe lugemist või teleuudiste vaatamist. Toimib stressi maandavalt, sarnanedes selles osas süldi ja täidetud munadega.
          NB!    Segamisnõu pesta kas kohe, või hiljem ära visata!


RAUDTEE
          Erinevalt raudrohutee keetmisest on raudtee tegemine märksa keerulisem. Esimese jaoks pole muud tarvis, kui maja tagant rohtu kitkuda, tulele panna ning hiljem keedunõuga tükkis prügimäele viia, teise valmistamiseks ei piisa pajast ja majatagusest prügimäest – tarvilik on terve riik hea ning targa riigivalitsejaga. Tänapäeval aga ei võta korralik kodanik raudteed suhugi, kui sellesse pole veel lisaks segatud mõni erakond oma esiseltsimehega.
Valmistamine
          Komponendid: üks riik, üks rahvas, üks rongijuht. Komponendid erastada, riigistada, maha müüa ja välja osta niikaua, kuni raudtee lõpuks valmis saab. Valmistamise ja tarvitamise ajal maitsestada pidevalt parteipipraga.
          Tarvitamine ei ole eriti laialt kombeks, aga tarvitage kui julgete – ise
teate, millega riskite!
          NB!    Raudtee on korduvkasutatav eelroog iga põhitoidu eel!


POLIITPULJONG
          See on üks lihtsamaid retsepte. Iga mats saab hakkama.
Valmistamine
          Võtke üks poliitbroiler, suurema koguse puljongi jaoks mitu.
          Kuigi see roog näeb kole välja ja rikub seedimist, on ta sagedasti saatjaks meie igapäevasele leivale.
          NB!    Õige poliitpuljong on hägune, läbipaistmatu ja sita maitsega!


EUROPUDING
          Europudingut on võimalik valmistada absoluutselt kõigest. Mis teil iganes juhtub näppu puutuma – haridus, teadus, kunst, poliitika või inimestevahelised suhted – võimsa europudingu keerate sellest kokku suurema vaevata.
Valmistamine
          Koostisosade hulk ja päritolu pole oluline, sidusaineks on vaid vaja mõnda politoloogi, avalike suhete juhti või ükskõik millist muud parasiitlikku sekeldajat, odavama variandi puhul piisab käputäiest euronormidestki.
          Sobib kõhutäiteks nii nooblimale kui lihtsamale rahvale, tarvitada võib igal ajal ja igas kohas, mekki see ei paranda.
          NB!    Maitseka pudingu tunnete ära maitse puudumisest!


TEATRISUPP
          Teatrisuppi keetsid menaadid juba antiikajal, sealt pärineb ka komme loputada seda alla suurte veinikogustega. Hiljaaegu on aga läinud moodi leiutada uusi, tänapäevaseid retsepte, ning enne laiatarbesse lubamist proovida neid valitud katseisikute peal. Seega kuulub teatrisupp praegu veel eliittoitude nimistusse.
Valmistamine
          Supipõhja moodustab teater. Ärge sellega koonerdage, pistke potti nii palju teatrit, kui vähegi saate! Kõige parem on pista potti elus teater, mis noa all veel häält teeb. Siis lisage üks kuri ja kole minister ja segage kantsleriga, kuni supp podisema hakkab.
          Kuna uudse teatrisupi väljatöötamine alles käib, pole veel selge, kes selle supi lõpuks ära sööb.
          NB!    Teatrisuppi saab keeta muudestki komponentidest peale teatri (üldnimetuse all „kultuurisupp“).


MUNAROAD
          Munad on möödapääsmatud, kui soovite, et teie söögisedel oleks edukas. Teadaolevalt valmistab neid hetkel üks telekanal, üks lavastaja ja mõned progressiivsed avaliku elu tegelased. Võtke teadmiseks, et kanade, kilpkonnade ja dinosaurustega pole moodsal munaroal mingit pistmist!
Valmistamine
          Möödapääsmatu on munade olemasolu. Kui te pole veendunud munade olemasolus, siis kasvatage need endale ruttu kas füüsiliselt või verbaalselt. Mõlemal juhul saate neist seejärel nii suppi, praadi kui ka magustoitu valmistada.
          Aktsepteeritava munaroa tunnusteks on poliitkorrektsus ja sugudevaheline võrdõiguslikkus munade igal tahul.
          NB!    Omleti valmistamisel vältige isiklike munade kasutamist!


LINNAPEA PADA
          Talinas (väikelinn põhjarannikul) leiutatud pudrutaoline aine, peamiselt lokaalse tarbimisega, ehkki mõningaid siirdeid võib täheldada Põhja-Koreas ja Ida-Setumaal.
Valmistamine
          Komponendid: üks priske võimuhull, paar tosinat lahjemat võimukolli ja hulk muidulolle. Pange esimene osis patta ja jälgige imetlusega roa valmimist.
          Pajaroog tuleb tummisem, kui seda valmistada katla kõrval. Vältimaks maitsete ühtlustumist, on otstarbekas paigutada katel kõrgemale ja pada madalamale.
          NB!    Kui pada sõimab katelt, siis on roog hüva!


PUDRU JA KAPSAD
          Ekslikult peetakse pudru ja kapsaid laialtlevinud rahvustoiduks. Paljud kokad arvavad, et oskavad seda rooga valmistada, kuid pudru ja kapsa asemel tuleb neil tavaliselt vaid mingi hale käkk välja, sest asjatundlikud meistrid tegutsevad vaid ühes paigas – riigivalitsemise mäe otsas. Pudru keedetakse seal ühes majas ja kapsad istuvad teises majas. Rooga valmistatakse siis, kui mõlema maja kokad kokku tulevad.
Valmistamine
          Valmistamine on salastatud, komponente kirjeldada oleks kohatu.
          Suupärane tulemus on pehme konsistentsi ja sinakashalli värvusega, esimene omadus tuleneb kapsastest, teine pudrust.
          NB!    Meile meeldib see toit!


TUULETASKUD
          Tuuletaskud polegi õieti toit, see on pigem eluviis, mis tõsi küll, on tihedalt söömisega seotud. Täpsemalt väljendudes on taoline eluviis vähese söömisega seotud.
Valmistamine
          Valige riiki juhtima kõik isikud, kes teile täis kõhtu ja täis taskuid lubasid. Valige needsamad ka järgmisel korral ja ülejärgmisel ja nii teil need tuuletaskud tekivadki.
          Tuuletasku ja tuulepea ei ole päris sama toiduaine, tuulepead on enam levinud panganduskokanduses ja tuuletaskud kodustes majapidamistes.
          NB!    Tuuletaskute üleproduktsioon võib tormi tekitada!

No comments: