Söömine on pahe, einestamine auasi!
samurai Watsaimatsu
KOOGELMOOGEL
Koogelmoogel on ilmselt üks vanemaid
eesti roogasid. Selle tekke ja valmistamismeetodite kohta on aga andmeid napilt,
needki peamiselt suulised. Kokandusajaloolased on üldiselt arvamusel, et
varasel muinasajal kasvatati Eesti alal juba laialdaselt moogelit, koogeli tõid
aga kaasa meie esivanemad Alamsaksamaalt ja hiljemalt Jüriööks kujunes välja
tänapäevani kasutusel olev koogelmoogeli põhiversioon.
Valmistamine
Koogelmoogeli valmistamiseks
tuleb võtta täpselt võrdses koguses koogelit ja moogelit ning need korralikult
ära segada.
Soovitav tarbida pärast lehe lugemist
või teleuudiste vaatamist. Toimib stressi maandavalt, sarnanedes selles osas süldi
ja täidetud munadega.
NB! Segamisnõu pesta kas kohe, või hiljem ära visata!
RAUDTEE
Erinevalt raudrohutee keetmisest on
raudtee tegemine märksa keerulisem. Esimese jaoks pole muud tarvis, kui maja
tagant rohtu kitkuda, tulele panna ning hiljem keedunõuga tükkis prügimäele
viia, teise valmistamiseks ei piisa pajast ja majatagusest prügimäest –
tarvilik on terve riik hea ning targa riigivalitsejaga. Tänapäeval aga ei võta
korralik kodanik raudteed suhugi, kui sellesse pole veel lisaks segatud mõni
erakond oma esiseltsimehega.
Valmistamine
Komponendid: üks riik, üks
rahvas, üks rongijuht. Komponendid erastada, riigistada, maha müüa ja välja
osta niikaua, kuni raudtee lõpuks valmis saab. Valmistamise ja tarvitamise ajal
maitsestada pidevalt parteipipraga.
Tarvitamine ei ole eriti laialt
kombeks, aga tarvitage kui julgete – ise
teate, millega
riskite!
NB! Raudtee on korduvkasutatav eelroog iga põhitoidu eel!
POLIITPULJONG
See on üks lihtsamaid retsepte. Iga
mats saab hakkama.
Valmistamine
Võtke üks poliitbroiler,
suurema koguse puljongi jaoks mitu.
Kuigi see roog näeb kole välja ja
rikub seedimist, on ta sagedasti saatjaks meie igapäevasele leivale.
NB! Õige poliitpuljong on hägune, läbipaistmatu ja sita maitsega!
EUROPUDING
Europudingut on võimalik valmistada
absoluutselt kõigest. Mis teil iganes juhtub näppu puutuma – haridus, teadus,
kunst, poliitika või inimestevahelised suhted – võimsa europudingu keerate
sellest kokku suurema vaevata.
Valmistamine
Koostisosade hulk ja
päritolu pole oluline, sidusaineks on vaid vaja mõnda politoloogi, avalike
suhete juhti või ükskõik millist muud parasiitlikku sekeldajat, odavama
variandi puhul piisab käputäiest euronormidestki.
Sobib kõhutäiteks nii nooblimale kui
lihtsamale rahvale, tarvitada võib igal ajal ja igas kohas, mekki see ei
paranda.
NB! Maitseka pudingu tunnete ära maitse puudumisest!
TEATRISUPP
Teatrisuppi keetsid menaadid juba
antiikajal, sealt pärineb ka komme loputada seda alla suurte veinikogustega.
Hiljaaegu on aga läinud moodi leiutada uusi, tänapäevaseid retsepte, ning enne
laiatarbesse lubamist proovida neid valitud katseisikute peal. Seega kuulub
teatrisupp praegu veel eliittoitude nimistusse.
Valmistamine
Supipõhja moodustab teater.
Ärge sellega koonerdage, pistke potti nii palju teatrit, kui vähegi saate!
Kõige parem on pista potti elus teater, mis noa all veel häält teeb. Siis
lisage üks kuri ja kole minister ja segage kantsleriga, kuni supp podisema
hakkab.
Kuna uudse teatrisupi väljatöötamine
alles käib, pole veel selge, kes selle supi lõpuks ära sööb.
NB! Teatrisuppi saab keeta muudestki komponentidest peale teatri (üldnimetuse
all „kultuurisupp“).
MUNAROAD
Munad on möödapääsmatud, kui soovite,
et teie söögisedel oleks edukas. Teadaolevalt valmistab neid hetkel üks
telekanal, üks lavastaja ja mõned progressiivsed avaliku elu tegelased. Võtke
teadmiseks, et kanade, kilpkonnade ja dinosaurustega pole moodsal munaroal
mingit pistmist!
Valmistamine
Möödapääsmatu on munade
olemasolu. Kui te pole veendunud munade olemasolus, siis kasvatage need endale
ruttu kas füüsiliselt või verbaalselt. Mõlemal juhul saate neist seejärel nii
suppi, praadi kui ka magustoitu valmistada.
Aktsepteeritava munaroa tunnusteks on
poliitkorrektsus ja sugudevaheline võrdõiguslikkus munade igal tahul.
NB! Omleti valmistamisel vältige isiklike munade kasutamist!
LINNAPEA PADA
Talinas (väikelinn põhjarannikul)
leiutatud pudrutaoline aine, peamiselt lokaalse tarbimisega, ehkki mõningaid
siirdeid võib täheldada Põhja-Koreas ja Ida-Setumaal.
Valmistamine
Komponendid: üks priske
võimuhull, paar tosinat lahjemat võimukolli ja hulk muidulolle. Pange esimene
osis patta ja jälgige imetlusega roa valmimist.
Pajaroog tuleb tummisem, kui seda valmistada
katla kõrval. Vältimaks maitsete ühtlustumist, on otstarbekas paigutada katel
kõrgemale ja pada madalamale.
NB! Kui pada sõimab katelt, siis on roog hüva!
PUDRU JA KAPSAD
Ekslikult peetakse pudru ja kapsaid
laialtlevinud rahvustoiduks. Paljud kokad arvavad, et oskavad seda rooga
valmistada, kuid pudru ja kapsa asemel tuleb neil tavaliselt vaid mingi hale
käkk välja, sest asjatundlikud meistrid tegutsevad vaid ühes paigas –
riigivalitsemise mäe otsas. Pudru keedetakse seal ühes majas ja kapsad istuvad
teises majas. Rooga valmistatakse siis, kui mõlema maja kokad kokku tulevad.
Valmistamine
Valmistamine on salastatud,
komponente kirjeldada oleks kohatu.
Suupärane tulemus on pehme
konsistentsi ja sinakashalli värvusega, esimene omadus tuleneb kapsastest,
teine pudrust.
NB! Meile meeldib see toit!
TUULETASKUD
Tuuletaskud polegi õieti toit, see on
pigem eluviis, mis tõsi küll, on tihedalt söömisega seotud. Täpsemalt
väljendudes on taoline eluviis vähese söömisega seotud.
Valmistamine
Valige riiki juhtima kõik
isikud, kes teile täis kõhtu ja täis taskuid lubasid. Valige needsamad ka
järgmisel korral ja ülejärgmisel ja nii teil need tuuletaskud tekivadki.
Tuuletasku ja tuulepea ei ole päris
sama toiduaine, tuulepead on enam levinud panganduskokanduses ja tuuletaskud
kodustes majapidamistes.
NB! Tuuletaskute üleproduktsioon võib tormi tekitada!
No comments:
Post a Comment